bottle with coffee beans around it

Bamboeflessen - Het perfecte alternatief voor plastic flessen

Stel je voor dat je op een dag wakker wordt en merkt dat je ingesloten zit in een smerige laag plastic stukjes, niet in staat om te ademen of zelfs maar te bewegen. Welnu, deze nachtmerrie kan op een dag uitkomen als we onze oude gewoonten niet veranderen. Wist je dat er volgens schattingen elke dag 1,3 miljard plastic flessen over de hele wereld worden gebruikt, wat neerkomt op ongeveer 1 miljoen per minuut? Dat is gek, toch? Om het probleem van plastic flessen aan te pakken, geven we de voorkeur aan duurzame bamboeflessen. Deze zijn gemaakt van premium bamboebomen die zowel antibacterieel zijn als de voedingsstoffen in het water behouden. Maar hebben goede dingen geen prijs? Hierdoor kosten deze producten meer dan gewone plastic waterflessen.

Je koopt nooit meer plastic flessen na het lezen van deze 5 verbluffende feiten over bamboe waterflessen.

Laat toxiciteit vallen door voor de natuur te kiezen

Omdat bamboeflessen van bamboe zijn gemaakt, bevatten ze geen gevaarlijke stoffen. Deze waterflessen zijn gemaakt van bamboelaminaten die zijn gemaakt door bamboe onder hitte en druk te persen. Er zijn geen pesticiden, herbiciden of kunstmest nodig om de bamboeplant te laten groeien. Daarom kunnen we aannemen dat de stijve container dergelijke inherente chemische stoffen niet zal bevatten.

Geen verbruik meer van microplastics!

Je hoeft je geen zorgen te maken over bacteriën en andere microben in bamboe waterflessen, in tegenstelling tot plastic waterflessen. Door de vernederende inferieure materialen lopen de plastic flessen van binnenuit schade op, waardoor het water uiteindelijk onveilig wordt voor consumptie. Als we water drinken uit plastic flessen, consumeren we onbedoeld veel microplastics. Om dat probleem aan te pakken, kunnen we echter kiezen voor bamboeflessen. Dit zal ons uiteindelijk helpen om een ​​gezonde levensstijl te bevorderen en veilig water te consumeren. De voedingsstoffen in het water blijven hetzelfde, hoe lang je het ook in deze flessen bewaart.

Ze hebben een langere houdbaarheid

Er is kans op een langere houdbaarheid omdat het gemaakt is van een groene bron en geen enkele omzetting ondergaat vanuit de grondstof. In vergelijking met waterflessen van koper of kunststof zijn bamboeflessen qua kwaliteit en levensduur de beste op de markt. Alle bamboeflessen zijn gemaakt van roestvrije, volledig natuurlijke materialen. Daarnaast is bamboe een sterk materiaal, waardoor er minder kans is op breuk en beschadiging, waardoor deze flessen langer houdbaar zijn.

Beste concurrent voor staal

Het versplintert niet en bamboe heeft een treksterkte die zelfs superieur is aan staal. Bamboe kan buigen in een hevige storm en met de stroom meereizen. Stengels kunnen de sterkte van het meeste staal evenaren wanneer ze worden gesneden en geperst. Dit vermogen maakt het ideaal voor gebruik in de woningbouw.

Onze oude maat "Duurzaamheid"

Bamboe heeft economische duurzaamheidsdoeleinden. Een volledig ontwikkelde boom kan tot 60 jaar nodig hebben om te creëren, en een vervanging duurt nog eens 60 jaar. Gelukkig kunnen sommige bamboesoorten in slechts 60 dagen volwassen worden. Vanwege het feit dat ze meerdere scheuten tegelijk ontwikkelen, is het ook natuurlijk en eenvoudig te kweken. Wist je dat het levensonderhoud van plattelandsgemeenschappen in Zuidoost-Azië afhankelijk is van bamboeplantages? Dus als we ervoor kiezen om voor bamboeflessen te gaan, ondersteunen we ook hun bestaansmiddelen. Bamboe is op zich al een duurzame optie, dankzij het groene aanbod. Het gebruikt heel weinig energie om te groeien, voorkomt bodemerosie, produceert biobrandstof en vergroot het bereik van natuurreservaten. Omdat de bamboeplant een hernieuwbare hulpbron is en inherente stijfheid heeft, moeten we deze in de gewenste vorm graveren, zoals een bamboe waterfles.

Als je hebt gelezen over alle voordelen van het gebruik van een bamboefles, vraag je je misschien af ​​waar je er zelf een kunt krijgen. Maak je geen zorgen! We staan ​​achter je. Dzukou verkoopt een aantal geweldige, sterke, biologische en redelijk geprijsde flessen die perfect in je hand passen.

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.