floriade almere 2022

Een Dag Op Floriade 2022 Almere Over Klimaatverandering

Als de wetenschap vijf jaar geleden een mindmap zou kunnen maken van alle ideeën in de hoofden van mensen, zou het verbazingwekkend zijn om te zien hoe klein de ruimte zou zijn ingenomen door "Klimaatverandering". Om technisch gelijk te hebben, verandert het klimaat altijd. De aarde heeft zijn eigen cycli en als het klimaat verandert, sterven sommige soorten uit, sommige worden dominant en sommige migreren. Maar waarom is "Klimaatverandering" tegenwoordig zo belangrijk? Het is omdat het tegenwoordig in een zeer versneld tempo kunstmatig wordt aangedreven door menselijke activiteiten op grote schaal, zoals het verbranden van fossiele brandstoffen.

Floriade 2022 Almere over klimaatverandering

Als mede-oprichters van Dzukou dat duurzaamheid als een kernmissie ziet, hadden Lars Hoogewerf en ik dit jaar het geluk om de Floriade2022 Almere over klimaatverandering bij te wonen. Veel landen van over de hele wereld hebben eersteklas tentoonstellingen gemaakt van de ultramoderne maatregelen die ze nemen om klimaatverandering in hun respectieve geografische regio's te bestrijden.

Spannende exposities op het evenement

Er worden nieuwe transportsystemen ontwikkeld met schone energie, huizen worden architectonisch herontworpen, steden worden opnieuw gepland, stadsbossen worden aangelegd, natuurlijke biomen worden behouden: het was heel spannend om te zien hoe steden in de loop van de tijd zullen veranderen. Maar het was ook super spannend om te zien hoe vertical farming, robotica in kassen, optica met zonnestralen en biologische landbouw nu bijna mainstream is in de landbouw. En niet te vergeten, we hebben tegenwoordig voor alles veganistische vervangers, zelfs voor vlees en zuivel. Zoals ze zeggen produceert de zuivel- en vleesindustrie bijna 25% van alle broeikasgassen. Zin om ze te proeven?

Belang van energie en menselijk gedrag

Maar als ingenieur/ontwerper en werkend met ecologische materialen, was het voor mij nog steeds de meest opwindende ervaring om te zien hoe nieuwe materialen worden gemaakt van volledig biologische oorsprong: bouwmaterialen en verpakkingen van schimmels, textiel van algen, meubels van koffie afval, serviesgoed van zeeschelpen, bekleding van zeewier. Noem maar op! De beleving van deze materialen is zo verfrissend tastbaar, dat je je afvraagt ​​waarom we nog vasthouden aan deze saaie wereld van kunststoffen en laminaten.

Maar de sterkste onderstroom in de hele expo was nog steeds energie, de belangrijkste reden waarom de wereldwijde temperaturen vandaag de dag stijgen. Terwijl het een overvloed aan nieuwe technologie vertoonde die het energieverbruik thuis, in stedelijke gebieden, in de transportsector en in de landbouw vermindert. Maar het eigenaardige aan energie is dat er nog steeds een grote menselijke component aan zit. Betekenis: u kunt aanzienlijk energie besparen door uw eigen verkwistende gedrag te controleren.

India's tentoonstelling over spiritualiteit en de noodzaak om klimaatverandering aan te pakken

En ten slotte had mijn eigen land, India, daar een volledige tentoonstelling. Het ging over spiritualiteit. Religieuze muziek speelde luid en afgoden van goden werden verkocht. En ik vroeg me nogal af, wanneer zal het ooit een tijd zijn dat we religie en spiritualiteit opzij zetten en praten over echte problemen in India? Over 3 jaar wordt verwacht dat India China qua bevolking zal verdringen. Het is het juiste moment om over klimaatverandering te praten, ons eigen bewustzijn te vergroten en bewust te handelen ten opzichte van de planeet. Wat zeg jij?

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.