Over ons

Welkom bij Dzukou, waar onze passie voor duurzaamheid de drijvende kracht is achter elk initiatief dat we nemen. Bij ons staat de revolutie naar een duurzamere wereld centraal. Ons fundament rust op eerlijkheid en onze missie is helder: duurzaamheid integreren in het leven van mensen wereldwijd. Van het afscheid nemen van plastic tot het omarmen van met zorg vervaardigde producten uit milieuvriendelijke materialen, we staan klaar om verandering te brengen. Maar dat is nog slechts het begin. Onze betrokkenheid bij duurzaamheid gaat veel verder dan alleen milieubewustzijn.

Wij omarmen een praktische aanpak, waarbij we nauw samenwerken met getalenteerde ambachtsgemeenschappen in Noordoost-India. Samen verkennen we nieuwe materialen en productvormen, waarbij we de rijke tradities behouden en tegelijkertijd vernieuwing stimuleren. Dit leidt niet alleen tot unieke en duurzame producten, maar draagt ook bij aan de bevordering van sociaal-culturele duurzaamheid.

Bij Dzukou geloven we dat duurzaamheid meer is dan een trend; het is een levensstijl die we vol overtuiging omarmen. Doe met ons mee op onze missie om een positieve impact op de wereld te maken en anderen in staat te stellen hetzelfde te doen. Stap voor stap, verandering realiseren – dat is waar we voor staan.

  • Onze Visie

Bij Dzukou omarmen we een diepgewortelde visie van duurzaamheid en holistisch ontwerp voor alledaagse producten. We streven naar meer dan alleen milieuvriendelijke artikelen; we willen ook een emotionele duurzaamheid bieden aan onze gebruikers. Cruciaal hierbij is het betrekken van lokale gemeenschappen bij duurzame productie, waarbij we hun unieke materialen en vormen verkennen. Dit resulteert in producten die wereldwijd aanslaan en tegelijkertijd verankerd blijven in hun oorsprong.

Het behoud van traditionele ambachten en kennisoverdracht tussen generaties is een fundamenteel aspect van onze missie. Ons doel gaat verder dan het maken van duurzame items; we willen gemeenschappen versterken, cultureel erfgoed behouden en positieve invloed uitoefenen op het milieu en het welzijn van mensen.

Wat ons onderscheidt, is onze toewijding om grenzen te doorbreken. We streven naar een wereld waarin duurzaamheid gemeenschappen verbindt, erfgoed koestert en veerkracht opbouwt. Met vastberadenheid zetten we onze visie om in concrete actie, overtuigd dat duurzame verandering haalbaar is.

Ons Verhaal

Dzukou is ontstaan zonder de intentie om een bedrijf op te richten. Het verhaal begint wanneer Prarthana, een PhD-kandidaat in Design aan de TU Delft, Lars ontmoette. Lars, medeoprichter van het duurzame architectenbureau Station-D, en Prarthana deelden direct een klik en ontdekten al snel hun gedeelde passie voor duurzaamheid in design.

Prarthana brengt waardevolle ervaring mee in het werken met gemeenschappen in opkomende economieën, terwijl ze tevens een gepassioneerd reiziger is. Lars voegt zijn ervaring als ervaren ondernemer toe aan de mix. Na verloop van tijd werd het duidelijk dat de meest veelbelovende weg om te experimenteren, gemeenschappen te betrekken en duurzame producten te realiseren, was door een bedrijf op te richten. Dit besef kwam tijdens een ontmoeting waarbij koffie, appeltaart en heerlijke Indiase gerechten werden gedeeld, en het idee werd met enthousiasme omarmd.

Deze onverwachte wending leidde tot de oprichting van Dzukou. Prarthana's expertise in community werk en Lars' ondernemersvaardigheden smolten samen tot een krachtig team dat zich inzet voor duurzame designpraktijken. Hun gezamenlijke vastberadenheid om grenzen te verleggen, gemeenschappen te betrekken en impactvolle producten te creëren, draagt bij aan een duurzamere wereld.

Het team

  • Prarthana Majumdar

  • Lars Hoogewerf

  • Abhiskh Talukdar

  • Madhurjya Talukdar

  • Abigyan Barooah

  • Bhagyashree Sarma

Maak kennis met onze uitzonderlijke mede-oprichter - een gedreven en ambitieuze vrouw met een passie voor duurzaamheid. Ze draagt meerdere petten als een gerenommeerde onderzoeker en senior PhD-kandidaat. Haar vaardigheden op het gebied van multitasking zijn werkelijk opmerkelijk, en zij is de drijvende kracht achter de innovatie in Dzukou.

Linkedin

Ontmoet Lars, de serene en bedachtzame architect met een onwrikbare passie voor duurzaamheid en een onmiskenbaar talent voor het laten groeien van groen leven. Van ontwerp tot realisatie voegt deze milieubewuste creator een uniek tintje toe aan elk project, geworteld in zijn liefde voor de natuur en zijn toewijding om creaties te vormen die zowel prachtig als duurzaam zijn.

Linkedin

Maak kennis met Abhisekh, een van de vooruitstrevende leden van Dzukou, wiens onbegrensde passie voor werk in het oog springt. Met een B.Com-diploma op zak bekleedt hij nu de functie van Digital Manager binnen ons team. Zijn toewijding zorgt ervoor dat onze digitale aanwezigheid altijd op zijn best is, terwijl hij de drijvende kracht is achter onze online aanwezigheid.

Linkedin

Deze gedreven Business Development Manager heeft een B.Com-diploma op zak en blinkt uit in netwerkvaardigheden, zelfs als natuurlijke introvert. Zijn ondernemende karakter is een drijvende kracht, voortdurend op zoek naar vernieuwende kansen om de klantverwachtingen te overstijgen.

Linkedin

Abhigyan is een buitengewoon veelzijdige creatieve geest, die tevens opmerkelijk schittert als model voor Dzukou. Of het nu achter of voor de camera is, zijn vaardigheden en uitstraling vormen een indrukwekkende kracht die zowel de modewereld als de creatieve industrie verrijkt. Met zijn unieke bijdrage is Abhigyan de dynamische creatieve kracht binnen Dzukou.

Linkedin

Ontmoet de English Honours studente met een natuurlijk schrijftalent. In haar rol als contentschrijver binnen het team hanteert ze woorden als een tovenaar en weet ze lezers te betoveren met meeslepende verhalen en foutloze grammatica.

Linkedin
abhishek talukdar team member
Madhurjya talukdar team member
abhigyan barooah team member

Onze Tijdlijn

Dzukou werd opgericht in het begin van 2021 en begon zijn producten rond het midden van dat jaar in de EU te verkopen. Echter, kort na het uitbreken van de wereldwijde Covid-19-pandemie werden beide medeoprichters op verschillende continenten gestrand. Dit dwong ons om ons bedrijfsmodel te herzien, zodat we wereldwijde verzending konden aanbieden en onze verkoop konden uitbreiden naar andere landen, zoals de VS, het VK, Australië en India.

Tegen het einde van 2021 leidden onverwachte bestellingen van bedrijven ertoe dat we begonnen met de verkoop van producten aan bedrijven, inclusief gravures van logo's. Gedurende deze tijd hebben we ook aanzienlijke groei ervaren in ons handgemaakte segment, grotendeels te danken aan het uitgebreide veldwerk dat ons team in India heeft verricht. Sindsdien hebben we sterke banden opgebouwd met ambachtsgemeenschappen in Noordoost-India en hebben we financiering veiliggesteld voor samenwerking met hen.

Onze Samenwerkingen

Onze Partners